Ik zoek hulp. Ik wil helpen!
Burgerbegroting
Burgerbegroting

Antwerpse burger: jouw stem telt! Elegast diende dit jaar 4 projecten in voor de Burgerbegroting, en we hebben jouw stem nodig om die te verwezenlijken! Enkel inwoners van het District Antwerpen (postcodes 2000, 2018, 2020, 2030, 2050, 2060) kunnen een geldige stem uitbrengen.

Stap 1: Registreer je op burgerbegroting.be

Je hebt hiervoor je rijksregisternummer nodig, dus pak alvast even je identiteitskaart erbij. Zo kunnen de mensen van de Burgerbegroting even checken of je wel in het district woont.

Stap 2: Stem op onze vier projecten!

Klik telkens op één van de onderstaande foto’s om naar de pagina van het project te komen.

Op de pagina van het project kan je erop stemmen door op het hartje te klikken. Je online stem telt mee voor 20% van de totale score!

THEMA 1: ONDERSTEUNING VAN HET JEUGDWERK

ervaringen

Het project wil kansarme jongeren vormen en ondersteunen in het schrijven van Europese projecten en uitwisselingen met leeftijdsgenoten in het buitenland. Er worden minstens drie internationale uitwisselingsprojecten opgezet en aangevraagd. Voor het project wordt een halftijdse medewerker ingezet.

spelendleren

Via verschillende workshops en activiteiten ondersteunen we minstens 15 jeugdwerkingen en scholen om met hun jongeren te werken aan conflicthantering, omgaan met geld en het ontwikkelen van competenties in functie van tewerkstelling. Hiervoor wordt een halftijdse medewerker ingezet.

THEMA 2: AANWERVING EN ONDERSTEUNING VRIJWILLIGERS

mentor

De ‘vrijwilligersmentor’ is in Vlaanderen niet altijd even gekend, maar binnen Europa een vaste waarde. Buurtwerking Elegast ontwikkelt en organiseert verschillende workshops waar individuele deelnemers en organisaties leren om mentor te zijn of om ze op te leiden. Deze mentoren zijn een bijkomende troef in het werken met vrijwilligers. Een bijkomend halftijds personeelslid wordt aangeworven.

toolbox

We ontwikkelen een toolbox om vrijwilligers van alle aard op een positieve en constructieve wijze te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling binnen vrijwilligerswerk. De toolbox wordt gratis ter beschikking gesteld van organisaties die met vrijwilligers werken.

Stap 3: Kom naar het live Burgerbegrotingfestival en help ons mee over de eindstreep!

Horta – Hopland 2, 2000 Antwerpen

13 oktober 2019 – 11.00u en 17.00u

De live stemmen op het Burgerbegrotingfestival tellen mee voor 80% van de totale score. 

Je stem daar is met andere woorden heel belangrijk voor ons!

Er wordt gestemd op onze thema’s om 11 uur (ondersteuning van het jeugdwerk) en 17 uur (aanwerving en ondersteuning vrijwilligers).