Ik zoek hulp. Ik wil helpen!
Samenwerking
Samenwerking

Elegast wil de best mogelijke hulp bieden voor elke cliënt. Omdat we dit niet altijd alleen kunnen, werken we samen met verschillende partners en kiezen we bewust voor een open en transparante houding naar andere (hulpverlenings)organisaties.

We participeren aan sectorale en intersectorale samenwerkingsverbanden met als doel de hulpverlening aan onze cliënten te optimaliseren en kennis en expertise uit te wisselen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden groeiden effectieve samenwerkingsverbanden in de concrete hulpverlening.

Samenwerkingen op dossierniveau

GENPI

Samenwerkingsverband tussen het Open Poortje en Elegast in het kader van intensieve contextbegeleiding gericht op terugkeer naar huis 

KUK

Intersectoraal samenwerkingsverband rond het programma Kinderen uit de knel, een trainingsprogramma voor Vecht scheidende ouders 

HCA

Samenwerking Elegast-Adam in het kader van herstelgerichte afhandeling van jeugdcriminaliteit  

Gezinscoaches

Intersectoraal samenwerkingsverband in het kader van contextbegeleiding van gezinnen met jonge kinderen (< 3 jaar) 

Kompas+

KOMPAS+ staat voor KetenOndersteuning Minderjarige Plegers Antwerpen Stad plus en is een samenwerkingsverband tussen hulpverlening, onderwijs, stad Antwerpen, lokale politie Antwerpen, parket van de procureur des konings te Antwerpen en jeugdadvocatuur.

KOMPAS+ heeft als doel het stoppen en voorkomen van veelplegen door minderjarige plegers met een multiproblematiek in de stad Antwerpen.

Europese Projecten

Elegast werkt mee aan internationale projecten die zich richten op het creëren van gebruiksvriendelijke tools en handvaten die ingezet kunnen worden in het werken met jongeren.

Tsedek

Onze zusterorganisatie

Tsedek is een kleinschalig therapeutisch centrum ingepland in een residentiële buurt en groen gelegen. Mensen met diverse psychische en maatschappelijke moeilijkheden kunnen binnen ons centrum op intensieve en individuele wijze behandeld worden.