Ik zoek hulp. Ik wil helpen!
Vrijwilligers
Vrijwilligers

Mensen de kans geven om zichzelf te ontplooien en te werken aan hun zelfbeeld is één van de kernwaarden van Elegast. Dat is niet minder het geval voor onze vrijwilligers.

Als vrijwilliger krijg je bij ons de mogelijkheid om je talenten en vaardigheden te ontwikkelen met zinvol en gevarieerd werk. Dat gaat van cliënten helpen bij huishoudelijke taken, tot het helpen bij de organisatie van kampen en buurtfeesten, tot het begeleiden van jongeren met hun schoolwerk enzovoort.

Is vrijwilligerswerk iets voor jou?

Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent om mensen te helpen. Je hebt belangstelling voor onze cliënten en ondersteunt hen in hun persoonlijke groei.

We verwelkomen iedereen die:

Ben je arbeidsongeschikt? Heb je een beperking? Ook dan kan je bij ons terecht als vrijwilliger.
De vrijwilligerscoördinator bekijkt dan samen met jou welke taken je kan uitvoeren.

Voel je je geroepen?

We zijn regelmatig op zoek naar vrijwilligers voor specifieke taken.
Vacatures daarvoor kan je steeds terugvinden via ons profiel op giveaday.be.

Zijn er geen openstaande vacatures of zou je ons liever op een andere manier ondersteunen? Dan kan je ons steeds een brief met je motivatie sturen op het e-mailadres vrijwilligers@elegast.be

Buurtwerking

Bij de buurtwerking krijgen we wekelijks heel wat mensen over de vloer. Mensen die een babbeltje komen doen, een les komen volgen, de computers komen gebruiken, komen knutselen, kledij komen kopen, kinderen die komen spelen of hun huiswerk komen maken… Regelmatig krijgen we ook de vraag of we dit of dat niet eens kunnen organiseren.

We zijn steeds op zoek naar mensen die een specifieke wekelijkse taak willen opnemen. Daarnaast zoeken we ook mensen die wel iets willen doen, maar niet wekelijks, bijvoorbeeld meewerken aan een feest of enkele lessen geven. Iedereen die hierin geïnteresseerd is, mag zeker eens langskomen bij de buurtwerking! We kunnen dan samen bekijken wat haalbaar is voor jou en waarmee je graag een handje wil helpen.