Themawerking hygiëne bij Dagcentrum Den Dam
Facebook Twitter LinkedIn

In het dagcentrum zetten onze begeleiders onlangs een themawerking rond hygiëne op. Specifiek was het de bedoeling om de Poemba’s (6- tot 12-jarigen) iets bij te leren over hygiëne.

We gaven de kinderen bijvoorbeeld tips over hoe je je op de juiste manier doucht of hoe vaak je per dag je tanden moet poetsen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar een kleine opfrissing (😉) kan voor de kinderen nooit kwaad. Om de kinderen die info bij te brengen, werkten de collega’s van de buurtwerking met leuke stellingen rond het thema. Aan het einde van de themawerking kregen de kinderen ook allemaal een toiletzakje mee met een washandje, douchegel, shampoo, tandenborstel en tandpasta en een bekertje.
Zo leren de kinderen wat het ‘basismateriaal’ is en kunnen ze hun toiletzakje bijvoorbeeld ook meenemen op kamp.