Samenkomen tijdens de Elegast-iftars
Facebook Twitter LinkedIn

Van 22 maart tot en met 20 april vond de Ramadan plaats, de jaarlijkse vastenperiode voor moslims. De Ramadan draait natuurlijk niet alleen om ‘niet mogen eten’. Het is namelijk ook een periode van reflectie over jezelf, je naasten en je geloof. Tijdens de vastenperiode denk je na over degenen die het wat minder hebben en over je eigen goede daden. Daarnaast schuiven de mensen elke avond na zonsondergang samen aan tafel om te eten, dat wordt ook wel de iftar genoemd.

Ook bij Elegast lieten we de Ramadan niet zomaar voorbij gaan, en organiseerden onze collega’s verschillende iftars. Bij OOOC Potgieter vond er een iftar plaats voor medewerkers, cliënten, en hun netwerk. Iedereen kon er genieten van een heerlijke maaltijd, en sommige collega’s hebben ook de hele dag mee gevast. Ook op Den Dam werd er een gezellige iftar georganiseerd voor de teams van het dagcentrum en de buurtwerking. Beelden van die sfeervolle avond vind je in het filmpje.

Een derde, publieke iftar werd georganiseerd als afsluiter van de Potgieter Art Fair. Gezelligheid, samenkomst en respect voor elkaars waarden en tradities creëren, dat is helemaal geslaagd!