School PRO op het Congres Uitvalpreventie 2022
Facebook Twitter LinkedIn

Op 8 november 2022 organiseerde het CMP in samenwerking met de collega’s van Leerloopbaanbegeleiding het tweejaarlijks Congres Uitvalpreventie voor scholen en CLB-medewerkers. Een moment voor alle deelnemers om te netwerken, bij te leren en op te laden met nieuwe energie.

Het was een boeiende dag met een inspirerende voordracht over Traumasensitief onderwijs en de ontwikkeling van het brein als leidraad gebracht door KiemTeam. 

Nadien volgden, naar traditie, heel wat workshops uitgewerkt door onze partners van het netwerk uitvalpreventie.

School PRO bood naar goede gewoonte 2 workshops aan: SWAT (lees hier meer over SWAT) & NAFT (lees hier meer over NAFT).

Voor onze collega Ewout Verswyvel was het een extra bijzonder moment. Tien jaar geleden nam hij deel aan het congres als jongere, ditmaal verzorgde hij samen met zijn collega Jens Dekker de workshops van Elegast School PRO.

We sloten de dag af met 2 jongeren die een getuigenis brachten over hun traject. Het was enorm krachtig te ervaren hoe positief deze jongeren in het leven staan ondanks de vele tegenslagen. Velen zouden kunnen leren van het inzicht dat deze 2 jonge gasten op jonge leeftijd hebben. Hun boodschap:

“Ik wil aan iedereen, en vooral de jongeren in een moeilijke situatie zeggen: het kan allemaal beter en je kunt motivatie vinden, maar je moet in je hoofd de eerste stappen zetten. Wees niet bang van hulp die aangeboden wordt en wees niet bang voor verandering.”