Winnaar Armoedeprijs 2022
Facebook Twitter LinkedIn

Elegast mocht op 6 december samen met Saamo en Stad Antwerpen de veertiende Federale Prijs voor Armoedebestrijding in ontvangst nemen voor het project ‘Digitaal Inclusieve Wijk‘.

Dit project pakt digitale inclusie aan op een gebiedsgerichte manier, met buurtbewoners, vrijwilligers en buurtorganisaties. Dat is het concept van de digitaal inclusieve wijk, gebaseerd op 5 pijlers: toegang tot wifi en een toestel, een individuele ondersteuning, een ondersteuning in groep, opleidingen en communicatie naar de wijkbewoners. Zo bereikt het project de juiste personen die geen enkel ander middel hebben om toegang te krijgen tot digitale diensten.

“Deze prijs is een mooie erkenning en we hopen dat we het outreachen, de digitale oefenkansen en de samenwerking verder kunnen zetten.”

Jeroen Buytaert, afdelingscoördinator Buurtwerking Elegast