Fotoproject Opgroeien
Facebook Twitter LinkedIn

In de jeugdhulp botsen we vaak op het feit dat de kinderen en jongeren in de voorzieningen niet herkenbaar in beeld mogen komen. Het is een uitdaging om hen te portretteren met behoud van hun anonimiteit; het weergeven van hun verhaal of dromen, zonder de angst om herkend te worden en de negatieve stempel van ‘een jongere in de jeugdhulp’ te krijgen. Ze hebben ook het recht om naar buiten te komen als de persoon die ze zijn. Ze mogen fier zijn op wat ze doen, zonder zich te verstoppen. 

Katrien Verhoeven, grafisch ontwerper/webmaster bij Opgroeien, wil de jongeren doen beseffen dat ze niet hun daad of situatie zijn. ‘Sometimes life happens’. Je kan echter zelf beslissen wie je bent. Je moet niet de persoon zijn die iedereen in je ziet of veronderstelt dat je bent. Voor het project zoekt ze naar creatieve oplossingen om hun herkenbaarheid te camoufleren. 

Katrien ging tijdens een wandeling van ons hondenproject mee op stap. Hier kan je het resultaat van de fotoshoot bekijken.