Buurtwerking zet in op digitale vaardigheden
Facebook Twitter LinkedIn

Digi-donderdag

Op 1 oktober organiseert onze buurtwerking een infoavond rond hun nieuw project ‘digi-donderdag’. Geïnteresseerden komen er te weten wat digi-donderdag juist allemaal inhoudt en maken er kennis met de nieuwste digitale tools. Daarnaast brengen we verslag uit over de bevragingen die we in de voorbije maanden afnamen rond de digitale vaardigheden van de buurtbewoners.

Digi-donderdag maakt deel uit van het project Digitaal Inclusieve Wijk, waarin de steden Antwerpen, Gent en Kortrijk in verschillende wijken op zoek gaan naar manieren om er de bewoners digitale vaardigheden bij te brengen. In de wijk Antwerpen-Dam (2060) wordt dat project verzorgd door onze buurtwerking.

De infoavond gaat door op 1 oktober 2020 van 18.30u tot 20.00u bij onze buurtwerking op het adres Twee Netenstraat 13a, 2060 Antwerpen.

Toegang is gratis maar kan enkel na registratie via buurtwerking@elegast.be of 03 232 60 20.


Initiatie programmeren

Eerder deze maand konden kinderen van 7 tot 18 jaar bij de buurtwerking kennismaken met programmeren dankzij de vrijwilligers van CoderDojo. De kinderen leerden er code te gebruiken en brachten zo animatiefiguurtjes aan het bewegen en praten.

CoderDojo is een internationaal initiatief waarbij kinderen gratis, in clubverband en al spelenderwijs kunnen leren over alles dat te maken heeft met technologie. Een hele leuke manier om leeftijdsgenoten met dezelfde interesses te leren kennen!