Nieuwigheden
Facebook Twitter LinkedIn

De Berkelhoeve op het web!

Sinds kort heeft de Berkelhoeve een eigen website. Daar vind je alle informatie over het aanbod dat we bieden aan groepen. Neem gerust een kijkje: berkelhoeve.elegast.be

 

Afdelingen ondergaan metamorfose

Overal staken onze collega’s hun handen uit de mouwen om hun werkplekken klaar te stomen voor de exitfase. Gesprekslokalen, bureauruimtes, onthaalruimtes … we zijn er klaar voor!

Nu online: Vscan 2020

Met z’n allen thuis zijn is al even het nieuwe normaal, en dat kan voor spanningen zorgen. Voor veel gezinnen is het niet vanzelfsprekend om daarmee om te gaan. Al gauw dreigt de situatie te escaleren. Maar als het gezin ondersteund wordt hoeft het niet zo ver te komen.

Hoe kunnen we ondersteuning bieden in een klimaat van social distancing? Als antwoord op die vraag lanceerden we op onze website de digitale werkvorm Vscan 2020. Met dit vrijwillig aanbod praten we via verschillende digitale kanalen met jongeren en hun ouders.

We bekijken samen de verschillende mogelijk-heden om spanningen te voorkomen en om conflictsituaties te ontmantelen. We hebben het over de veranderingen in het leven van de gezinsleden en de impact ervan.

Vscan helpt de verschillende gezinsleden om na te denken over welke verantwoordelijkheden ze zelf dragen. Om te leren kijken naar de ander met begrip voor diens situatie. Zo creëren we een draagvlak voor samenleven, zonder voortdurende spanning. En is die er eens wel? Dan zijn we een berichtje verwijderd.