Berkelhoeve

De stichting Rozapol-Elegast werd door erevoorzitter Paul Akkermans, zijn vrouw Rozeke en de Zusters der Christelijke Scholen, vlak voor het overlijden van Paul Akkermans in 2007 opgericht. Een deel van zijn nalatenschap werd gebruikt om het domein Berkelhoeve tot een (rolstoel)toegankelijk en brandveilig vakantie- en vormingscentrum om te bouwen.

Berkelhoeve ligt in een uitgestrekt landelijk domein, op een steenworp van het centrum van Vorselaar. Op deze unieke locatie van 18 ha kan men in de bossen en weilanden allerlei openluchtactiviteiten doen. Ook in het gebouw kan men met grote groepen activiteiten houden.

Berkelhoeve biedt gezinnen en kinderen die het sociaal en financieel moeilijk hebben, betaalbare vakanties aan. Zo krijgen zij de kans te genieten van een deugddoende vakantie in een gezonde en ontspannende omgeving. Maar ook scholen, jeugdbewegingen, verenigingen en vriendengroepen zijn welkom. Men kan het volledige gebouw huren maar ook per vleugel (23 en 28 bedden). Elke vleugel heeft een eigen keuken, eet- en zithoek. Het centrum leent zich eveneens tot het geven van vormingen en teambuildingsdagen. Wie liever kampeert, kan terecht op een kampeerweide met aangepast sanitair.

 

Met steun van: ism: